le Blog

Začítaj sa. Čo tu nájdeš? Moje zážitky s francúzštinou, Francúzmi a Francúzskom

Poď si potrénovať francúzštinu v spojitosti s Journée Internationale des Droits des Femmes, ktorý sme si pripomenuli 8.marca a pozri sa bližšie na významné ženy francúzskej histórie. Mám pre teba tri cvičenia v spojení s ženami, ktoré sa zapísali do histórie, najprv tej svetovej a potom špecificky francúzskej.

Nauč sa 5 autentických výrazov, ktoré sa používajú vo Francúzsku každodenne. Z väčšiny ide o hovorové termíny, ktoré sú veľmi obľúbené. Aplikuj ich do konverzácie aj ty a uvidíš, že nejeden miestny z teba ostane paf!

Vieš, že v niektorých častiach Bretónska sú jedny z najpozoruhodnejších pobrežných scenérií vo Francúzsku? V tomto článku sa dozvieš, čím si ma tento región získal a objasním slovnú zásobu, v spojení s morským vibes a špecifickosťou tohto magického regiónu.

Hovoria ti niečo skratky tqt, bcp, pb, rdv, cc, pk, cmt, wkn? Ak to ešte nevieš, tak Francúzi milujú skratky! V tomto článku ti vysvetlím význam, použitie a špecifiká jednotlivých skratiek a pozdieľam, ktoré sú momentálne Francúzmi tie najpoužívanejšie.

Mám tu dnes pre teba jeden tip ako zaradiť francúzštinu prirodzenne do každodenného života. Vyber si aktivitu, ktorú praktikuješ vcelku pravidelne vo svojom voľnom čase a iba prepni do módu francúzštiny. Ja som si napríklad vybrala varenie, pretože rada skúšam nové recepty a baví ma si občas pozrieť nejaké kulinárske videjko a následne sa...